Oude liefde roest niet, maar klikt het nog steeds?

Peter, een man van 57 jaar, woont na zijn verdrietige scheiding alleen in een recreatiewoning op een vakantiepark.

Zijn ex is in het huis gebleven, waar ze als gezin hebben gewoond. Hij voelt zich eenzaam en bezoekt regelmatig een datingsite. Tot nu toe zag hij geen geschikte partner, totdat hij, tot zijn verbazing ineens een oud schoolgenootje voorbij ziet komen. Allerlei herinneringen komen naar boven. Hij kan zich haar  nog goed herinneren uit de tijd dat zij op de middelbare school zaten. Ze deden samen mee aan een sportevenement en er was toen  een klik.

Hij aarzelt wat te doen. De scheiding  is pas een half jaar geleden afgerond, maar de eenzaamheid vliegt hem regelmatig aan en hij is nog vaak verdrietig. Hij besluit de stoute schoenen aan te trekken en haar een  bericht te sturen. Diezelfde avond reageert zij al, ze vindt het  ook leuk om hem eens weer te zien. Ze spreken af iets te gaan drinken in hun oude woonplaats.

Enigszins nerveus gaat hij naar de afgesproken plek. Ondanks vele jaren die er tussen zitten, herkent hij haar direct. Het contact verloopt gezellig. Herkenning en oude verhalen laten Peter zich erg goed voelen. Ze spreken af  elkaar weer te zien en wat activiteiten te gaan ondernemen. Peter voelt zich wel prettig maar ook wat angstig bij deze nieuwe stap en neemt zich voor het rustig aan te doen met Kim, zo heet zij. Hij wil niet dezelfde fouten maken als in zijn huwelijk en ziet er ook wel tegenop zich weer te binden, met alle risico’s van dien. Hij is bang dat oude patronen zich gaan herhalen. Wel is hij verbaasd opnieuw een klikgevoel te hebben met Kim, hij is tenslotte 24 jaar getrouwd geweest. Hij heeft nooit meer aan haar gedacht.

Ben jij ook wel eens een oude liefde tegengekomen? Iemand met wie je ooit een klik had?

Belangrijke vraag. Wat is voor jou een klik hebben met iemand?

Laat het me weten via: info@relatiespychologen-middennederland.nl

 

Vriendelijke groet,

Henk van der Worp